Schrijver

Kliere kliere kliere
Portie pure satire

Laag laag laag
Voor op de nuchtere maag

Baan baan baan
Over de leegheid van het bestaan

Zingen zingen zingen
En andere nuttige dingen

Poezie album

-ofwel-

een boekje vol satirische schrijfsels en andere uitingen
voor de immer doordenderende- en sociaal intermediale mens

Over Poezie album

Jeroen Christian Molenaar (1991) heeft altijd een bijzondere band gehad met ’taal’. Hij ervaart taal als de ultieme paradox, namelijk: ‘Iedereen spreekt dezelfde taal, maar niemand spreekt dezelfde taal’. Dit gegeven is voor hem altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest. ‘Zeggen’ en ‘bedoelen’ zijn namelijk twee verschillende dingen. Vorm en inhoud.

In zijn werk als acteur in het theater kon Jeroen veel van deze creatieve energie kwijt, maar een deel bleef onverzadigd. Toen hij op een dag in zijn Instagram een satirische toespeling maakte op de hedendaagse ‘Instagram-poëten’ wist Jeroen onmiddellijk “Dit is iets. Hier ligt iets voor mij”. De satire biedt hem de mogelijkheid te reflecteren op de wereld om hem heen en daarbij mensen met een lach op hun gezicht aan het denken te zetten.

OVER DE WORKSHOP

Vaak denken we bij poëzie aan moeilijke- en gedragen taal. Lange zinnen en moeilijke woorden zorgen ervoor dat poëzie een niet al te hip imago heeft.

Tijdens de workshop gaan we zélf poëzie schrijven en leren we dat poëzie niet stoffig of zwaar hoeft te zijn, maar dat in álles een vorm van poëzie schuilt. Het ligt er maar aan hoe je er naar kijkt. En het mooiste? Fouten maken in de poëzie bestaat niet!

De workshop duurt +/- één uur en is geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Meer weten?